Tuesday, 14 January 2020

My new Hobbies toward Healthy Lifestyle!

Hai Semua!
lama tak menulis dekat blog ni. 
just nk share my journey hujung tahun 2019.
Like i said as title. Haha

Disebabkan tetiba je berat aku naik mencanak
disebabkan Food + Boba Hunter
korang bayang kan dari berat aku 85(dh memang berat)
suddenly reach very high which is hampir 97kg
terus like seriously damn teruk gila aku ni
HaHaHa


So aku decide laaa untuk jaga makan dan start jog balik
then aku tak bole siak nk jog.
Sudahnya?aku jalan je tu rasa mengah gila!!!
terus aku cakap dengan diri sendiri
"AB sampai bila kau nak macam ni!!!"
Then start from that point,
aku ubah lifestyle aku.!

Aku mulakan dengan jaga makan by calculate calories intake
then cuba jaga tido. 
time ni membe2 memang ramai terkejut juga laa
Bayangkan jenis seorang yang tido lambat bangun lambat
now tido awal bangun awal
Aku akan make sure aku dapat rehat atleast 6jam tido!

So dari sini laaa bermula nya detik bangun awal
then siap2 terus pergi jog.
tp dugaan terus datang...
kahkahkah
kasut yang biasa aku pakai tu menyebabkan aku sakit kaki
So macam agak down juga laaa..
then aku rest for 2/3 day till kaki aku oke balik.
Then try start again but facing same issue.
Kaki aku sakit balik, terus terdetik kaki aku ni ada apa2 masalah ke.
Terus pergi klinik weyh!
but alhamdulillah doctor just said ankle aku macam tak baik sangat
then rehat jelaaa sebab kalau tak silap aku next 2 week aku ada Event Run.

So itula jelaaa benda aku nak share.
Time aku tulis ni, Alhamdulillah berat aku dh jejak 84kg.
Syukur sangat, tp memang kena disiplin gila weyhh.
Next entry maybe aku share lak berapa banyak aku berhabis yer!
😂😂😂😂
So yg ni gambaran dari luar jelaaa.

Satu je kasut jalan. Yang lain kasut RUN ðŸĪŠ































No comments:

Post a Comment