Saturday, 4 August 2018

First Hiking with CMG

Hai Semua.
Kalini aku nak share Hiking with CMG Team.
Tak tahu bagaimana ia terjadi
tapi yg pasti CMG dh create satu team
"CMG Sport & Recreational Club"
mcm pelik bukan 😂 tp ia kenyataan
Hahaha

Boleh tngok gambaq dibwah.





Btw kalini untuk permulaan.
Kami terjah Bukit Gasing 
dan mula dari Hill Park entrance.
Kalini kami pilih Entrance yg berhampiran 
"Lembah Pantai Comunity centre"
ni sebabnya mudah untuk berkumpul, senang berkumpul serta 
terhindar dari kena saman.
KahKahKah.
But seriously trail dari entrance ni agar mencabar 
dari entrance bukit gasing tu sndri.


bawah ni map untuk Bukit Gasing.


Bayangkan kami kena guide untuk yg firsttimer hiking,
which is dorang2 yg x pernah langsung hiking + yg dh lama x exercise, 
a quite bit hard okeyh.
But still need give a credit to them,
Sebabnya Dorang berjaya juga habiskan taw.
Eventough ada yg nk pitam and letih,
dorang punya semangat still kuat.
Bravo 👍👍👍 

Sampai kami mulakan dgn Warming Up taw!
Hahaha.
kemain event company laa katakau.


so after dah warming up apa semua.
so kami pon mengorak langkah mengharungi liku2 kehidupan
#Eehhhh
Long story short.
layan jela gambaq n video kat bwah.
x larat aihh nak taip panjang2
hahaha






Long story short again.
smpai ke kuil which is sini la puncak untuk view nya.

Ni Team Yg berjaya smpai puncak. dlm gamba ni yana x de sbb g rescue kereta demi mennyelamatkan kami.MihMih

Mcm biasa dak2 rumah aq.


Atas ni view yg terdapat kat atas.
then kami pon turun setelah menikmatinya dibwah terik panas matahari

sesi selamatkan adik kaki terseliuh




Nah video terakhir dh smpai bwah.
Kalau ada suara bebukan tu maaflaaa.
malas nak tapis.
hahaha


So berjumpa lagi di aktiviti akan datang
YakyakYeaay!!


No comments:

Post a Comment