Wednesday, 29 May 2013

24/25/26/27 MEI 2013

Pada Weekend yg lepas...
sekali lagi kakak yanie dtg ke malaysia
kali nehh dia naik flight
sebb mmbawa 3org adiknya kesini
jenjalan katanyer...

Sunday, 19 May 2013

Ride To Penang....

Pada 10-13 mei 2013 yg lepas....
Buat Pertama Kalinya!!
Aq Join KJLC
(buat yg x tahu KJLC uhh nate berok gapo lehh pi sini ==>> SINIWEYHH!!!)
Ride Jejaoh w/o Marshall Law :D
hahahah..
event yg sngat Menyeronokkan sebenarnya :D

Sebab Apa Tiada Marshall??
ini kerana ride kali nehh bukan KOnvoi Yang Dirancang
ini kerana Objektifnya satu sahaja
Pergi Suppport Kenduri Kahwin member :D
Then Free..No Objective at all 

Ride mcm nehh pown beshh gak...
tiada org kawal...
tp Memasing perlu Faham...
yelaaa ride kali nehh pown org2 lama KJLC gak yg join
newbie pown sorang..tp bukan newbie tara mana...
hahaha...cuma baru join kami :D

Papehal pown... 
Firsttime ever aq rasa ride nehh..
Paling Awesome
aq pown x tahu pasaipa habaq ang...harhar
disebabkan ride nehh jelajah utara...
aq ada kelebihan sikit pasai selok belok jalan habaq ang weyhhh...
newhh semua pasai sepupu aq dok kerap bawak pi jalan kalau aq balik kg :D
tuhh laaa pown aq taw jalan2 kat situ :D

x maw ckap bnyak layanz laa Video nehh yaww :D
letih gak otak ang oii ceq nak pikiaq...
hahaha...nak susun lagi....
Aq bukan ada pengalaman pown dlm buat2 mende nehhh...
hahahahahaa :D


Aq Suka Ride ngan Hampa Nehhh!!!!
nehh La video nehh...hampa layanz dulu nohh!!!






TERIMA KASIH 
KEPADA SEMUA YANG JOIN
I <3 font="" kjlc="">
padahalaqygjoinlastminutbeforedepapergi

Thursday, 9 May 2013

Tips Kahwin Cara Cheapskate...Aq lerrrnehhh :D





Seperti yang anda baca entri-entri/status post Terfaktab sebelum ini, kami memang menolak perkahwinan stail besar-besaran. Kami semua sungguh-sungguh kata nak kahwin begitu-begini. Tengok dalam KT2 tak, perkahwinan jimat duit versi Alexia Aqram? Itu cukup lejen, saya pun suka. Tapi bila sampai pada masanya nak kahwin (so far dua writer dah kawin, tiga on the way), kebanyakan dari kami berada dalam dilema. Nak nikah aje lepastu buat kenduri dekat masjid? Hah, merajuk mak bapak sampai ke tua! Jadi saya cari satu jalan tengah di mana saya boleh potong kos di mana patut, dan masih lagi tak perlu berhutang kepada siapa-siapa

Jadi inilah tips yang saya dapat bagi kepada anda-anda semua yang akan kahwin, cara menjimatkan duit untuk kenduri. Terutamanya bagi mereka dengan ibubapa berjawatan tinggi yang materialistik. Muahaha!

Tips Kahwin Cara Cheapskate (tapi masih proper)

Wednesday, 8 May 2013

Kawen??Kahwin??Baca Dulu :D



Aku menyesal kahwin

Ini cerita aku…..

Aku baru je kawin, ngan pilihan mak aku.

Aku tak penah kenal pon dia.

Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la.

Arghh, nyesal giler kawin..


Monday, 6 May 2013

Taniah!!!

Keputusan
NaK keputusan Penuh
rujuk Sini ==>> http://keputusan.spr.gov.my/#parlimen/10


Taniah Laaa...Buat BN=BarisanNasional....
sebabnyer belom jadi BeEnd lagi..hukhuk...
tp
Nak tahu Gak Apa Perlunya ISA??
dalam bahasa(kalau x silap la)
Tahanan Tanpa Bicara??
kalau benda nehh betul2 telus x pa ;)
means yg betul2 menggugat kesalamatan negara its oke laaa
nehh sebab GUGAT KERAJAAN sahaja??
x tahu laa aq...tp kebnyakkan yg aq tngok masuk ISA nehh
orang2 Politik dari pihak pembangkang...
tp Entahlaa..
aq pon x tahu nak cakap apa...
hurrmmm....
Taniah Sekali Lagi Buat BN kerana x jadi BeEnd :)


Lagu Tok HangPA semua PenyokongBN nohh!!!


Buat PakatanRakyat...
x bermakna kita kalah sekarang kita selamanya...
tunggu kebangkitan anakmuda :)
Insyallah Suatu hari nanti PR lehh tadbir negara :)
huhuu..x mustahil....
MariKitaUbah...Ayuhhh!!!
yang penting kita dh berusaha...
walaupun saluran Terhad n pelbagai tentanggan yg kita dapat...
huhuhu :)


Friday, 3 May 2013

hurrr,,,,yang keberapa kali tah...

#Tadi jenjalan menjadi stalker...
then termasuk laaa FB seorang kawan yg pernah rapat dengan ku dulu...
that its ZAQWAN HAMAM sesungguhnya aq sangat merindu akan kenangan semasa kita masa rapat
di waktu itu KIta bertiga AQ,Memel,Kau...
aq ngan Memel masih rapat..kalau x rapat x taw laa..rumah dh habis dekat kan..
tp apalah silap langkah kita dahulu sehingga kita tidak serapat dahulu...
Susungguhnya Aq sngat Merindui Kaw Sahabat :)


# The Second
Aq belom sedia untuk berpasangan...
cukup sekadar berkawan
aq pernah ckp kat kawan2 aq...
after clash i will single a year..but it not enough...
aq pernah cuba rapt ngan someone tp aq takut untuk bersama dengan nyer...
n i call her Kakak agar perasaan tidak lebih dari seorang kawan :)
n Hope She will bahagia ngan BF barunya...Hikhikhik...
Junior Tahu laa Senior 
junior mampu doakan saja :D

n kali serius lama...biasanyer after year aq akn kmbali...tapi apakan daya aq masih belum ingin berpasangan walaupon teringin....biarlah jodoh menentukan kita...
kalau Ada jodoh maka ke jinjang pelamin laaa...huhuhu
aq manusia biasa yg mmpunyai perasaan..
Aq tahu kaw memberi harapan
(kawan2kusemuackpmcmuhh)
aq cuba tidak hiraukan smpai laa kau tidak bertegur sapa dengan ku...
Tapi aq x mampu...hurrrmmmm
Serius Sebenanrnya perasaan sayang masih ada terhadap awak...lalallalalalaa (Malu)



ini je aq nak Hupdate..bubye...
thanx sudi membaca kalau x nak baca x pew...
dipersilakan ke blog sebelah
harharhar



<3 ab="" b="">

DTK J?? (4/5/2013)

Maka dengan Ini tamat lah Riwayat
kelas Saya...Sem Depan kami hanya menunmpang...Yeaa!! Sem depan!!
sy x beberapa pandai...huhuhu

First OF All
Terima Kasih kepada semua pensyarah yang sudi mengambil cabaran...
memilih kelas kami menjadi anak didik...
TERIMA SEGALA DIATAS ILMU YANG PUAN/ENCIK
curahkan kepada kami selama 3tahun ini...
Sesungguhnya Kami tidak akan pernah lupakan...
HUrmmmm.....


#DTK6A #DTKJ

Sebuah persahabatan yg terbina atas tiket
Diploma Elektronik Komputer sesi Julai2010
Sebuah kelas yang sangat dikenali 
Olehh lecturer lecturer...
Mahupun PSIS


Hahahhahaa....
Sebuah Kelas Mula-Mula mmpunyai pelajar yg Ramai yakni hampir 40orang(kalau x silap la) pada Sem1
hingga lah tinggal 25orang sahaja pada Sem6
dan 1kuntum  je yang dalam kelas kami...
Sebuah Kelas yang mmpunyai pelbagai ragam dan kerenah
Sebuah Kelas Yang Sanggat Happening kadangkala HaiPEning jUgak laa...
yang sudi menjadi Leader kami selama ini...huhu


Tidak Kulupa #TeamRentHouseSgApong
Gaban/Hafiq/Alleh/Donut/Syahmi/Que/Dzul/Zarul/Mahfiz
Siang Malam Celik je mata meraka laa kujumpa jika di SabakBernam...
TERIMA KASIH!!!
Kerana sudi melayan segala kerenah aku selama ini...
Terima Kasih Kawan.. :'(
You All A great Guy!!!



Tamatlah suka duka kita bersama 3 tahun...
Pelbagai coreten kehidupan telah terukir
Manis Mahupun Pahit
tp
Itulah KEHIDUPAN :)


Sungguh Berat hati ini untuk berpisah dengan kalian semua... :(
Sungguh Banyak Kenangan...
Tapi Apakan daya Setiap Pertemuan Pasti Ada Perpisahan...
Semoga Ukuwah yg telah terbina tidak tamat disini saja...
semoga dapatlah kita ketemu lagi pada waktu yang lain :)

SEM6


Dinner JKE
n Dsebelah kanan aq Seorang Insan yg bnyak mngajar aq tntang LeaderShip in #FYP that is Mr.ZulFahmi :)

Last Paper #CMOS paling Depan seorang ketua yang berwibawa serta Kaya sbb asyik $ dimatanya...heheheh

Selepas Habis Paper...see Sorang je Bunga u know selama 3tahun tahu dia bertahan melayan kerenah  dak2 kelasnyer that its a Strong Girl  Syamimi =)
n disebelah dia LEct #CMOS :D Cik Azlina


see En.Mahathir Say what...huhu...

Gambar Sem1 Zaman Kegemilangan Masing2 Kurus...hehheehe :D
Class Computer Application with Lect HOT En.Zafir now dia dh tukar ke JTMK...huhuuu

2 orang Sahabat yang banyak mengajar n mmberi ILMU dalam dunia pemotoran...
Thanx Donut n Apit!!





P/S:aq dh x tahu nak tulis apa...papehal t aq edit balik la..hahahaha