Friday, 30 November 2012

Thx 1,234

TERIMA KASIH kepada 1,234person yang telah mewarnai hidup saya samada d'Fb @ pown Dunia realiti for sure Reality World laa :)

cc: Family,Cousin,pakcikmakcik,Halimi, Kerol, Sg.apong Rent House Crewz, my classmate Dtk sesi jun 2010,Denz n Family , Dintj, jepong,  Kajang Liquid Coolent Crewz (KJLC), Septech to psis friend :D, yg pernah hadir dlm hidup saya (Dina n Syakirah) n semua nyer laaa :)
Untuk Gambaw di atas :)

Monday, 30 April 2012

Bersih 3.0 ??

Serius Bodoh giler...
muahahhaa
sebab apa??

time Org2 yg terlibat dgn bersih...
dok kutuk polis...
semua dok hentam depa balik...
hahhahaha

walhal....
org yg dok hentam org yg kutuk polis pown sama jugak perangainyer...
time hari2 biasa...
cukuplah kalo polis wat roadblock....
sgala caci makian semua keluar....
so x yah nak lebeh2 lerr...
wat lek jerkk.....
kaw tuhh powm belom tentu betol....
hahahahha....

dok kutuk org yg belaja tinggi2...
padahal kaw jeloz sbb dorang dpat belaja tinggi n sedar akan nasib negara...
yg kaw tak belaja tinggi uhh...
asyik ikut jerk telujuk kerajaan.....
huewhuewhuew


nak katew Pembangkang Betol pown tidak.....
nak katew Kerjaan Betowl pown tidak......

cuma Sokong Matlamat BERSIH..
n tidak sokong apew yg terjadi..... :D

Friday, 27 April 2012

Adew keerr??



1. lelaki macho adalah lelaki yang walaupun tak pandai masak.
tapi sanggup terkial-kial belek buku resepi nona.
untuk mengekalkan rumahtangga bahagia.

2. lelaki macho adalah lelaki yang bila bawak awek masuk stedium.
tak lupa untuk pesan.
"awak bawak telekung sekali tak.
kang dalam surau dalam tu mana boleh semayang pakai vuvuzela".

Thursday, 19 April 2012

Cinta??

dah lama x tulis kat blog nehh...
hukhuk
busy sngat...g pown kelajuan internet bapew mengizinkan...
so now cerita pasal <3

aq ingat aq sorang jerk perasan...
rupe2nyer die pown perasan..
huewhuew P

aq ingat dlagi soalan die duluh...
knpa lelaki suka menjilat balik ludah nyer??
bagi aq bergantong pda orangnyer juga...
kalo dh allah ttpkn itu jodohnyer...
nak wat mcm mana...
@ pown maseh syg :)

tp buat masa nehh....
aq hanya dpat kawan jerk...
n x munkin akan couple balik...
coz x bersedia lagih :)

g pown aq sedar mmang x pernah layak pown bersama ngan die...
aq nehh apew lahh sngat nk d'bandingkan nan lelaki2 yg dia minat....
muhahahahha :D
hope One day...die akan jumpe ngan lelaki pilihan die..
n yg aq pasti lelaki tuhh bukan aq :D
hueheuhuwhwu


Sebabnyer??!!
aq x perlu org yg nk bersama ngan aq...
ats dasar Kesian??
ouhhh...Cannot...
aq perlu org yg nak bersama aq...
ats sbb sukew @ mmang hendak bersama ngan aq...
lalallalalal :D

n pasnehh mahu menumpukan pda pelajaran jerp...
kononyer lahh...
muahaha...
pas habes belaja....
kerja...n then kahwin cepat2
baru best kawen Mudo2
memana pergi x dop Pegawai Agama maw kacaw...
hidup pon tenteram...
nak kuar bilew2 masa x hapa...
hukhukhuk :D


p/s: kalo awk baca harap awk faham...sbb sykan seorang yg Pemalu :D

Monday, 20 February 2012

Rindu :D

Serius Rindu masa dekat

#Jasmin
mule aq mngenali kawan d'kajang
n Cikgu2 yg awesome <3
erti persekolahan
even time rendah or mnengah

#Teknik
tmpat aq belaja erti hidup n agama
(tp skang makin tewok..ish2)
n knali plbgai ragam kekwan d'hostel
(pdahal dulu beriya aq x maw dok hostel..last2 aq yg nak..huehue)

#PLKN
tmpat aq belajar n mnimba pngalaman hidup agr lebey matang
tmpat aq knali plbgai ragam kawan2 dri seluruh pelosok Malaysia :)

#Parkson/Petronas
tmpat aq mngenali n mnambah pengalam dlm bidang kerja2
kawan2 sume cool2 :)
trmasok dri supervisor-Bos :D

#Dak2 kelas DTK1A
sbb time nehh semua adew
serius rindu kat semua
time prac pown jumpe bpa kerat jerk memembe..
heuehuee
n paling best time konvoi kete
g mandi lata kinjang nan overnight Lumut
firsttime kowt konvoi kete...serius best giler time uhh

#Org2 yg pernah mnyangi Aq <3
tipu la kalo x rindu time bhagia dulu
even ade rasa bnci
bilew terkenang kngan manis kompom trsenyum sesowang
now gnap la sblan tnpa die :')
i wish she dlm keadaan baek n berjaya mngejar impian die :)

n kawan2 aq yg pernah mngenali SAIFUL AKMAL
smoga berjaya dlam Hidup dunia n Akhirat

#tapi ini semua hanya kenangan yg berda dlm minda aq..
motifnyer:kemas2 fail dlm lappy terlihat kenangan yg lelama nehh....
tuhh yg rindu uhh....
betowl d'dlam setiap gambar adew lagunyer
(bak kata YUNA)

Sunday, 22 January 2012

Teruna??

walaweyhh....
adew kowt ciri2 kat bwah nehh...
hueehueehue :D





Rahsia Ketahui Lelaki Masih Teruna Atau Tidak



1. Lelaki teruna suka mengintai-intai (curi pandang) perempuan cantik pada wajah berbanding lelaki tak ada teruna gemar melihat tubuh wanita.




2. Lelaki teruna segera mengalihkan pandangan apabila ditentang wanita cantik manakala lelaki tak teruna mengekalkan pandangan.


Tuesday, 17 January 2012

Love!

Pada suatu malam,sepasang suami isteri sedang menonton televisyen..…Rancangan apa tak dapat pula dikenal pasti.Tiba-tiba si isteri mendapat idea untuk mengisi masa lapang mereka.

Si isteri : Abang,nak tak kita catatkan sikap atau kelakuan kita yang tidak kita senangi.
Si suami : Untuk apa semua itu
Si isteri : Selain untuk mengenali abang dengan lebih rapat, kita juga boleh tahu apa sikap ayang yang abang tidak sukai dan begitulah sebaliknya
Si suami : Emmm…Baiklah
Si isteri : Tapi untuk lebih kepuasan dalam catatan kita nanti, kita berpisah tempat tidur malam ni.Untuk malam ni saja.
Setelah dipersetujui, malam itu mereka berpisah bilik tidur,si suami tidur di
ruang tamu manakala si isteri pula di bilik tidur.Mereka masing-masing kelihatan kusyuk mencatatkan segala keburukan masing-masing

Keesokan paginya,semasa pasangan ini bersarapan pagi, si isteri telah mengeluarkan hasil catatan semalamanya. 3 helai kertas semuanya.Penuh ketiga-tiga muka surat tersebut..
Si suami terkejut melihat sebanyak itukah buruknya sikapnya selama ini terhadap isterinya.Tetapi si suami bersahaja walaupun
dalam diam ada hati yang terluka..

Si isteri : Abang,sebelum ayang bacakan semua ini ayang minta maaf sekiranya ada yang menyinggung perasaan abang nanti.
Si suami : Tidak mengapa sayangku..Bacalah. ..

Si isteri pun membaca satu persatu tentang sikap suami yang tidak disukainya.

Si isteri terus membaca dan membaca sehinggalah tamat catatan yang terakhirnya. Dengan berpuas hati si isteri tersenyum kepada suaminya.

Si isteri : Sekarang giliran abang pula..
Si isteri berdebar-debar menunggu, Si suami mengeluarkan kertas-kertasnya,

Si suami : Sayang, abang minta maaf banyak-banyak sebab tidak ada apa yang perlu abang catatkan di kertas ini..Sesungguhnya sayang tidak ada kurangnya bagi abang.
Ketika saat abang menerima ijab dan qabul lagi, abang sudah sedia menerima sayang dengan sepenuh hati dan jiwa. Sayang merupakan anugerah yang dikurniakan ALLAH S.W.T. kepada abang.
Abang minta maaf sekali lagi jika selama ini terlalu banyak sikap abang yang tidak sayang senangi. Abang cuba membahagiakan sayang,tapi jika abang tidak mampu, MAAFKAN ABANG…….





p/s:  saat ku menerimamu dlam hidup ku....aq terima kau seadanya...dan aq aggap dugaan yg dtang sbgai cbran tok tempuhi masa mendtang..dan aq ikhlas menerimanya...kerana aq jugak tidak begitu sempurna.....hurrmmm.....I love u Syakirah :')




Monday, 16 January 2012

love!


tringat aq buat kat die...tpi x dew la shbat bgnih....
but like a same situation...
hahhahahahah
dptik dri huhh??

HADIAH DI HARI JADI AWAK.

Esok adalah hari jadi si dia.. si lelaki (kekasih) telah merancangkan sesuatu untuk suprisekan teman wanitanya. si jejaka telah berjanji untuk berjumpa teman wanitanya pada keesokan harinya.si jejaka telah plan bersama kawan kawanya untuk mengadakan parti hari jadi teman wanitanya..

keesokan harinya, si jejaka menelefon kekasihnya..

L : halo sayang, sy nak bagi tahu tak dapat jumpa awak lah harini, sorry.
p : ape? kan dah janji? kenapa pulak! (nada marah)
L : sy ade keje la sayang, saye janji lepas siap keje saye kite kua? eh syg?
p : hmm! pegi MATI la dengan keje awak tu! sampai tade mase untuk saye.!
L : yee, lepas selesai keje sy, sy g mati ehh.. (nada begurau)
p : dah lah! tanak cakap dengan awak lagi!jangan berjanji bila awak tak tepati janji!
L : sayang, sorry lah ehh.. i love you too ..
p : tuttt... letak fone.

selesai mengatur majlis, petang tu si lelaki pergi ke rumah buah hatinya.. menunggu di luar pagar rumah memegang sejambak mawar merah untuk menjemput kekasih hatinya keluar..

sebaik sampai di sebuah taman.

p : awak? kenapa bawak saya ke tempat ni? pokok je banyak.
L : (memandang tepat ke dalam mata kekasih hatinya) sy nak luangkan masa bersama awak sebelum saya mati. (sambil tersenyum)
P : (cubit lengan si kekasihnya) ee! awak ni kan! nak tinggalkan saye kan?!
L : mane ade saye nk tinggalkan awak sayang. kalau saye mati hantu saya ada boleh temankan awak setiap hari. (sambil ketawa)
p : ee!kalau hantu awak datang, siap lah! saya karate die! hantu gatal!
L : (hanya ketawa) hahaha..

sedang asyik kekasihnya memainkan guitar menyanyikan untuk teman wanitanya, tiba tiba si lelaki berkata nak pergi ke kereta untuk mengambil barang yang tertinggal.

setelah kembali di belakang kekasihnya, si lelaki memegang sebuah kek di temani rakan rakan lalu di nyanyikan lagu selamat hari jadi untuk kekasihnya.. si perempuan tergamam dan terkejut! hingga menitiskan airmata sambil meniup lilin pada keknya..

lalu si kekasih gadis tersebut mengajak untuk pergi di sebalik pokok yang sudah pastinya ada sebuah majlis untuknya! dan ramai rakan rakan yang menunggu di majlis tersebut..

hari sudah malam, si jejaka menghantar kekasihnya pulang kerumah..sebaik tiba di hadapan rumah..

L : sayang, harini hari istimewa awak. sy harap awak suka suprise untuk awak tadi :)
p : sayang. you make my day! seriously sy speechless but, thanks alot sayang susahkan diri awak untuk buat semua ni untuk sy..
L : same same syg, haa! keje saye harini untuk buat awak happy dah complete! sy harap, apa yang awak inginkan akan tercapai sayang.. :)
p : ye syg, iloveyou :')
L : i love u too syg, tara!! sy ade present lagi untuk awak! (memberikan sebuah teddy bear yang besar, dan sebentuk cincin berserta kad ucapan)
P : sayang! terimakasih sayang.. (tersenyum sambil memegang pipi kekasihnya)
L : (menyarungkan cincin di jari kekasihnya) haa, cincin ni tanda cinta sy pada awak syg..kad ni saya nak awak baca esok pagi ye sayang :)
P : (mengalirkan airmata) ye sayang,terimakasih.. sy dah tak tahu nak kate ape lagi.. terharu sangat.. terimakasih syg..
L : same same dah dah.. (kesat airmata kekasihnya) bersalam dengan kekasihnya..

dalam perjalanan pulang
tiba tiba kereta si lelaki hilang kawalan, lalu merempun treler dan mati di tempat kemalangan..

teman wanitanya yang mendapat tahu, terkejut! dan meraung sekuat hati apabila mengetahu si lelaki sudah tiada lagi..
lalu di baca kad ucapan yang diberikan kekasihnya malam semalam..

''sayang, selamat ulang tahun! maaf kalau petang tadi sy buat awak marah, sebenarnya kerja yang sy katakan tu, untuk aturkan majlis hari jadi awak.. awak sentiasa ada dalam hati saya. sayang, simpan cincin sy sebagai bukti cinta sy pada awak, i love you baby!''

si teman wanitanya, hanya mampu meraung setelah membaca kad ucapan tersebut apabila dia teringatkan kata katanya pada teman lelakinya..

''KATA KATA YANG KELUAR DARI MULUT ITU ADALAH SEBUAH DOA.
HARGAILAH ORANG YANG SAYANGKAN KITA, JANGANLAH SESEKALI MENGELUARKAN KATA YANG TIDAK ELOK UTUK PASANGAN KITA DAN ORANG YANG KITA SAYANG''

Love!

a FACT!!
him chnge to Her

Love!

Sunday, 15 January 2012

Perempuan , Wanita , Kaum Hawa?? Untung....haaaa...??

Tertarik aq bce sbuah blog nehh.....
mngenai wanita....huehueehu
betapa untungnya Wanita @ pown kaum Hawa nehh...
ishhh2 ;)
x caye cerr bce bwah nehh :D

Ada wanita yang cukup kenal erti bersyukur. Malah ada wanita yang tahu natijah mereka itu sebagai seorang wanita dan mengapa mereka dijadikan oleh Allah sebagai seorang wanita. Wanita yang berada dalam golongan ini adalah mereka yang tidak “demand” dan mempunyai rasa tawadduk yang tinggi.


Tapi dalam masa yang sama, ada juga wanita yang “lupa diri”. Kaum wanita selalu cakap “susah jadi wanita”. Mereka telah digoda dan diperdaya oleh syaitan dan hawa nafsunya sendiri. Mereka selalu persoalkan ketentuan Allah terhadap mereka.



Dengan kata lain yang agak kasar, mereka mendakwa yang Allah telah berat sebelah. Mari kita lihat siapakah wanita-wanita ini dan jika ada diantara pembaca blog ini yang sudah mula persoalkan soalan yang disenaraikan di bawah, bolehlah bermuhasabah sebelum terlambat.


Thursday, 12 January 2012

Love: lalalalallala : Love



this me;
AUGUST BABY Outgoing personality. takes risks. feeds on attention. No self-control. Kind hearted. Self-confident. Loud and boisterous. VERY revengeful. Easy to get along with and talk to. Has an "every thing's peachy" attitude. Likes talking and singing. Loves music. Daydreamer. Easily distracted. Hates not being trusted. BIG imagination. Loves to be loved. Hates studying. in need of "that someone". Longs for freedom. Rebellious when withheld or restricted. Lives by "no pain no gain" caring. Always a suspect. Playful. Mysterious. "charming" or "beautiful" to everyone. stubborn. curious. Independent. Strong willed. A fighter.



this her;
SEPTEMBER BABY Active and dynamic. Decisive and haste but tends to regret. Attractive and affectionate to oneself. Strong mentality. Loves attention. Diplomatic. Consoling, friendly and solves people's problems. Brave and fearless. Adventurous. Loving and caring. Suave and generous. Usually you have many friends. Enjoys to make love. Emotional. Stubborn. Hasty. Good memory. Moving, motivates oneself and others. Loves to travel and explore. Sometimes sexy in a way that only their lover can understand.





Wednesday, 11 January 2012

Cinta ??

Ya Allah
Ya Tuhanku
jika dia jodohku
kaw kuat kan lah 
Semangatku
dan kau 
Tabahkan lah
Hatiku ini
agar aq dpat mnempuhi 
segala dugaan yg mendatang
amin2 ya rabbal alamin





*walaupown x boleh jadik yg terbaik...ttp saya akan cuba jadi yg terbaik....kerana awk sudah cukup smpurna n baik buat saya =)    




#OhSyakirahAris